Archives

Festő workshop február 12.

 “Add át magad a színek nyelvének, hagyd, hogy a festék, mint médium segítse a lélek áramlását!”

Az alkotás, egy olyan nonverbális kommunikációs lehetőség, melynek során a számunkra is tudattalan, vagy nehezen kifejezhető érzelmeinket, vágyainkat is megjeleníthetjük, az elkészült képek segítségével továbbgondolhatjuk.

E festődélutánon megtapasztalhatod a felhőtlen, ítélkezéstől mentes felszabadult alkotást, kizökkenhetsz a “mindennapi időszámításból”.  A színek, formák összjátékának átélése által olyan lélekrészünk aktiválódik, amellyel új belső erőre tehetünk szert.

A foglalkozásokon való részvételhez semmilyen előzetes művészeti gyakorlat, tehetség, hajlam nem elvárt!

Időpont : Február 12.
Helyszín :Xl. ker. Brassó út.  97.
Kezdés: 14 óra
Részvételi díj: 12.000 Ft
>Érdeklődsz a program iránt? kérjük töltsd ki az űrlapot>>, vagy írj e-mail-t>>. Telefon: 06 70 625 0263 és 06 30 781 2355
február
Álarcaink
festő workshop

Miért a farsang a legalkalmasabb időszak ehhez a típusú foglalkozáshoz?

Fabrizio Riccardi (1)

  • A farsangi olyan ünnepi időszak, amelyben a hétköznapi élettől eltérő dolgok történhetnek, felbomolhat a szokásos rend. Ahogy ilyenkor mondani szokták: “a feje tetejére áll a világ”
  • Ideális, kellően támogatott időszak hogy szabadabban, játékosabban közelíthessünk énünk rejtőzködőbb részéhez.

“a hierarchikus viszonyok, kiváltságok, normák és tilalmak átmeneti felfüggesztésének ünneplései” (Bahtyin)

A farsang csúcspontja hagyomáynosan a karnevál, amit magyarul a farsang farkának nevezünk. Ez a farsangvasárbuso2masknaptól húshagyó keddig terjedő 3 nap, ami nagy mulatságok közepette megrendezett tulajdonképpeni télbúcsúztató. Számos városban ekkor rendezik meg a híres karneválokat (riói karnevál, velencei karnevál), Magyarországon pedig  a mohácsi busójárást.

A régmúltban is az igazi farsangi karneválok ideje az ünnepkört záró napokra esett: farsangvasárnapra, farsanghétfőre, és húshagyó keddre. A “húshagyó” elnevezés az olasz karnevál szó tükörfordítása. A szót általában népi etimológiás úton-módon a latin carnem levare “húst elhagyni” kifejezésből származtatják. A farsangoló nép tréfás olvasata ebből született: Carne, vale! – “Hús, ég veled!”.
callo maszkok