Archives

Ne félj belemenni!

Megengedheted magadnak, hogy ne legyél jól. Megengedheted magadnak, hogy különféle érzések jöjjenek-menjenek. Ezek csak felhők, Te magad az égbolt vagy…..
Feltétlenül érdemes időt fordítani erre a videóra is:

Teal Swan: SPIRITUALITÁS 2.0 (Megszabadulás a Szenvedéstől)

Teal Swan: SPIRITUALITÁS 2.0 (Megszabadulás a Szenvedéstől)

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK:
1.) Teal Swan: SPIRITUALITÁS 3.0 (A Valódi Választás Útja)
https://www.facebook.com/mikloskomaromifanpage/videos/944461175635811/

2.) Eckhart Tolle a Tudatos Teremtés folyamatáról
https://www.facebook.com/photo.php?v=648482095233722

3.) Adyashanti – Jól akarod érezni magad? A Valóságot akarod megismerni?
https://www.facebook.com/mikloskomaromifanpage/videos/vb.455972394484694/905181822897080/?type=2&theater

<< MÉG TÖBB VIDEÓ >>
https://www.facebook.com/notes/komáromi-miklós-the-page/tartalomjegyzék-a-videókhoz/582936451788287

Közzétette: Komáromi Miklós – The Page – 2016. február 27.

Amikor a lélek könnyebb mint a tollpihe

Az egyiptomi Maat istennő az igazság, a jog, a szabály- illetve törvényszerűség alapelveinek megtestesítője. Kifejeződik benne a természeti és az emberi világ rendje. Azt a kozmikus egyensúlyt és isteni harmóniát személyesíti meg, melyet nem háborgatott még az elme zavarossága. Ez az eredeti Rend és az eredeti Tér. Ez az az erő, amelynek segítségével a Napisten (Ré) mozgásban tartja a kozmoszt és nem hagyja eluralkodni a káoszt.

Tudjuk, hogy ‘ahogy bent, úgy kint is’! Nekünk is dolgunk van tehát ezzel az erővel. Ha újra rálelünk erre az erőre önmagunkban, a Rend fogja uralni életünket, mely kivetül a külvilágba is, így rendbe téve környezetünket. Hogy mit kell ehhez tenni? Nem sok mindent, csupán újra rátalálni tollpihénél is könnyebb, tiszta önmagunkra.

Mi ez a toll?

Maat-ot általában fején egy jellegzetes tollal ábrázolják.( A toll önmagában és Maat nevének írására szolgáló hieroglifa is megjelenítheti az istennőt.) Karjai szárnyakkal is kiegészülnek. Szárnyalni szabadon pedig csak letett súlyokkal lehetséges… A mérleg, a toll egyaránt légies, levegős attribútum. A szárnyaló lélek szintúgy.

Maat mérlegének egyik serpenyőjébe a szív, a másikba Maat tolla kerül. Az istennő  megmér minket: aki szíve könnyebb, mint Maat tolla, az tud átlépni  (átlényegülni).

Ha megméred szíved-lelked, szabad-e? Könnyű-e? Vagy eldönteni sem tudod már ezt, az elméd által teremtett hangzavar és súlyos terhek miatt? Hogyan lehetne elérni lelked üzenetét? Hogyan lehetne újra könnyen szárnyalóvá válnod?

Lőrincz Emese